Miljoenen Britse volwassenen zijn ‘te bang’ om te leren autorijden

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 2,6 miljoen Britten te “bang” zijn om te leren autorijden.

 

Het is grappig dat drie op de 100 (3%) niet-automobilisten toegeven dat ze ‘te lui’ zijn om te leren autorijden.

 

Bij nieuw onderzoek van Go Car Credit waren 2.000 Britten betrokken die hun L-kentekenplaten nog moesten krijgen, evenals licentiehouders.

 

De belangrijkste reden die werd opgegeven om niet te leren autorijden, was ‘op dit moment niet te hoeven’: meer dan een derde (33%) zegt dat ze in plaats daarvan bussen, treinen of gewoon lopen gebruiken. Oefenen verkeersborden online mogelijk.

 

 

Andere belangrijke redenen zijn onder meer ‘de kosten van lessen’ (31%), het niet kunnen betalen ‘de kosten die met het rijden gepaard gaan’, zoals het voertuig, de brandstof en het onderhoud (25%).

 

Voor degenen die overwegen hun test in de nabije toekomst af te leggen, hadden vergunninghouders één duidelijk advies: vraag ouders niet om te helpen met lessen.

 

Een op de vier (25%) zei dat hun vader de slechtste rij-instructeur was die ze ooit hadden gehad, en een op de vijf (22%) stemde hun moeder als de slechtste instructeur die er is.

 

Evenzo gelooft een op de tien (11%) dat het een vergissing is om een ​​vriend met rijlessen te vragen, omdat ze niet in staat zijn kalm te blijven in de auto.

 

Maar liefst drie op de vier chauffeurs (76%) zei dat hun rij-instructeur de meest stimulerende en stressvrije omgeving bood en adviseerde de hulp van een professional in te schakelen.

 

Hayley O’Connor, Marketing Manager bij Go Car Credit, zei: “ Het is volkomen normaal om angst te voelen bij het leren autorijden, maar het is belangrijk dat we deze angsten en zorgen ons er niet van laten weerhouden een uiterst waardevolle levensvaardigheid te verwerven. Motor theorie examen oefenen kan online.

 

“Autorijden kan in ons dagelijks leven een hele reeks mogelijkheden bieden, zowel voor werk als vrije tijd. Iedereen met een slechte financiële geschiedenis kan belemmeringen vinden voor hun rijervaring, maar moet weten dat er aanbieders zijn die in hun behoeften kunnen voorzien. ”

 

Ze voegde eraan toe: “We wensen iedereen die zichzelf ten doel heeft gesteld om in 2021 voor hun rijexamen te slagen, veel succes. Of dat nu beginnende lessen zijn, of degenen die hopen zo snel mogelijk voor hun test te slagen. ”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.