Crypto Rising Star BlockFi bestrijdt ‘vulgaire en racistische’ spamaanval

Crypto en blockchain

Ik behandel de acceptatie van blockchain door ondernemingen

Hacker met een kap voor een computer. Cybercrimineel concept.

Opkomende cryptocurrency eenhoorn BlockFi is geconfronteerd met een kwaadwillende spamaanval, met beledigende

De spraakmakende start-up BlockFi voor cryptocurrency-leningen kreeg eerder deze week te maken met een kwaadaardige aanval op zijn platform.

 

 

Op zondagmiddag identificeerden de werknemers van het bedrijf een kwaadwillende actor die de aanmeldingspagina van het platform spamde met nepaccounts in aanstootgevende taal. De accounts waren geregistreerd met meer dan 1.000 e-mails, waarvan ongeveer de helft werd geïdentificeerd als geldige e-mails van echte gebruikers. De aanvaller plaatste aanstootgevende termen in de velden voor voor- en achternaam op de accountregistratiepagina, waardoor het systeem overspoeld werd met honderden onafgemaakte registraties, zegt BlockFi’s CEO en mede-oprichter Zac Prince. welke cryptomunten kopen tips online te vinden.

 

“Ik denk dat deze spamaanval [was] bedoeld om te proberen een negatief sentiment rond BlockFi te creëren door te proberen e-mails te versturen met vulgaire taal erin”, zegt Prince. Hij schat dat 500 van dergelijke e-mails daadwerkelijk zijn verzonden voordat het probleem werd opgemerkt.

 

Wie zijn de grootste bedrijven in blockchain? Forbes Blockchain 50 Oproep voor nominaties, 2021

Visa werkt samen met Ethereum Digital-Dollar Startup die $ 271 miljoen opbracht

Eerder op de ochtend tweette Prince dat BlockFi nieuwe aanmeldingen tijdelijk stopte vanwege “een klein technisch probleem met de nieuwe accountaanmeldingsworkflow” en gaf de verzekering dat het technische team het probleem aanpakt. “Stortingen / opnames / handel enz. Blijven volledig normaal werken voor bestaande klanten”, schreef Prince.

 

Hoewel het incident rode vlaggen kan doen rijzen, merkt Prince op dat, aangezien BlockFi afgelopen mei een tijdelijke datalek had doorstaan ​​waardoor sommige klantgegevens werden onthuld, merkt Prince op dat “de hackers er nooit in zijn geslaagd om de interne systemen van het bedrijf binnen te dringen” en dat de laatste poging kan worden omschreven als “gewoon schieten. lasers bij de ui ”, in vergelijking met wat er in mei was gebeurd.

 

Het nieuws van de aanval kwam te midden van BlockFi, naar verluidt bezig met het afsluiten van een Series D-kapitaalronde met een waardering van bijna $ 3 miljard. Potentieel een nieuwe crypto-eenhoorn, groeit het bedrijf met een ongekende snelheid, zelfs voor de verzadigde digitale activa-ruimte. De Series C-ronde van $ 50 miljoen waardeerde het bedrijf slechts zes maanden geleden op $ 435 miljoen. Crypto robot is de nieuwe technologie.

 

Het drie jaar oude bedrijf is een van de toonaangevende aanbieders van cryptocurrency-leningen met producten die variëren van door cryptovaluta gedekte leningen tot rentedragende rekeningen. BlockFi heeft de afgelopen drie jaar meer dan $ 100 miljoen opgehaald bij tal van crypto-native en institutionele investeerders, waaronder Susquehanna Government Products, Coinbase Ventures en Winklevoss Capital.

 

Concurrenten zijn onder meer het in Londen gevestigde Celsius en het op blockchain gebaseerde Aave, dat kredietverstrekkers en leners rechtstreeks met elkaar verbindt, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. De inkomsten van BlockFi in februari waren net onder de $ 50 miljoen, vergeleken met de jaaromzet van ongeveer $ 100 miljoen in 2020.

 

Na de aanslag in mei huurde BlockFi een nieuwe hoofdbeveiligingsfunctionaris in, Adam Healy, die een vergelijkbare functie had bekleed bij Bakkt, een cryptocurrency-onderneming van ICE, eigenaar van de New York Stock Exchange. Volgens Prince heeft Healy het cybersecurity-team uitgebreid tot meer dan 15 mensen en is hij op zoek naar meer.

 

Vorige maand kreeg de cryptocurrency-portefeuilletracker Blockfolio, onlangs voor $ 150 miljoen overgenomen door de in Hongkong gevestigde crypto-exchange FTX, een soortgelijke aanval doorgemaakt toen berichten met racistische beledigingen naar de gebruikers van het platform werden gestuurd.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.